Jdi na obsah Jdi na menu

2.9.2017 Klubové dni Duchonka

TIBEŤÁK CUP

Drahí moji tibeťáci, po dvojročnej prestávke ma nesmierne potešila zmienka o ďalšom ročníku mojich obľúbených zábavných pretekov. Veď  zato, už som začal podozrivo lenivieť a naberať  kilečká navyše.  Tibeťák síce nezabúda, ale potrebuje sem tam osviežiť pamäť, ukázať svaly nejakou zábavnou činnosťou v spoločnosti krásnych psích dám a zmerať si sily s novou konkurenciou.

Všetko sa tentokrát odohrávalo v rekreačnom tábore Duchonka, kúsok od Topoľčian. Nové pekné miesto, noví aj starí kamaráti, hurá, ide sa! Natrénované z minulých ročníkov som  mal,  no zvedavosť je mrška, kto vie, čo nové si na nás organizátori tohto roku vymysleli? 

Prvá disciplína, ktorá preverila najmä šikovnosť páničkov, sa osvedčila už na predchádzajúcom ročníku, preto si vyslúžila reprízu.  Na pripravenom slalome mi kľučkovanie medzi tyčkami išlo báječne, škoda, že zdržiavali hlavne a iba tí naši páničkovia.  Viem, mali to oveľa ťažšie, ja by som surové vajíčko v zuboch neodniesol, nieto ešte na lyžičke, ako museli oni. Podaktorí z nás skúsili mierne zákerný manéver a akože náhodou štuchli  do pánička, čo keby tak to vajíčko urobilo hop a pristálo rovno pred nami, my by sme už vedeli, čo s ním ďalej. Ako na potvoru a našu škodu, niekedy aj spadli, ale ani jedno sa nerozbilo! 

   

Aj druhá disciplína sa osvedčila už v minulosti, pretože v sebe skrýva radosť z pohybu (pánička) a skúša trpezlivosť (moju). Ja by som sa rozbehol a raz dva bol v cieli. Ale oni nie, najprv sa navliecť do vreca, už to je absurdné spomalenie, a potom v ňom preskákať dosť dlhú vzdialenosť, neskutočné, ako  zdržiavali. Tibeťák je ovšem (niekedy) stelesnená trpezlivosť, a tak sme úlohu úspešne odskákali všetci.

    

A hľa, prichádza „najobávanejšia" disciplína, tunel! Ostro červený a dlhýýý. Ja dnu veru nechodím, čo keby sa práve vtedy vonku niečo dialo. Niektorí jedinci síce nedokázali prekonať svoju zvedavosť a tunelom prebehli, no hrdá väčšina prenechala túto ojedinelú príležitosť poplaziť sa svojim najmilším. Podaktorí z nich sa zasekli úplne, niektorí liezli poomaalyy, zopár majiteľov sa však svojim výkonom zaskvelo.  Obdivujem všetkých, ale stále hovorím, tunelom chodia iba krtkovia.

   

Po absolvovaní tunelovej disciplíny sa páničkovia prebehli po dvoch drevených lávkach a rýchlo sa ponáhľali k pripravenej miske s vodou. Len ten lákavo voňavý párok bolo odtiaľ také ťažké vyloviť. Šikovná Cora, mladý Akim a profíčka Brittany museli byť asi veľmi hladní, pretože iba oni dokázali ponoriť ňufák do vody a víťazoslávne vyloviť lahodný kus potravy. My ostatní sme im ticho závideli a ostalo nám iba naprázdno prehltnúť.

     

Na záver súťažného zápolenia, už riadne unavení, sme sa nechali popestovať v náručiach svojich páničkov. Niektorých z nás hrdo odniesol pániček sám (asi tajne posilňoval), niektorých museli niesť dvaja (do budúceho ročníka času dosť). Len tá trasa mohla byť trochu dlhšia, veľmi sa nám to páčilo!

Suma sumárum, opäť skvelá akcia, pri ktorej sme sa všetci veľmi nasmiali, veď aj Charlie Chaplin vedel, že: „Deň bez smiechu je stratený". Navyše, koho by k tomu nepotešila krásna záverečná medaila a vynikajúce pamlsky. 

    

Súťažilo 12 dvojíc:

Ženy – Lenka a Brittany, Vierka a Akim, Michaela a Tonya

Muži – Filip a Tara, Lukáš a Azdar, Vladko a Tibi, Alexander a Tashi, Tomáš a Cora, Matúš a Cassie, Vašek a Saffi, Vláďa a Orion, Matúš a Cari Akim

Už teraz sa tešíme sa budúce preteky s novými zábavnými disciplínami, ale hlavne, milí tibeťáci, nezabudnite trošku trénovať a vezmite do parády aj svojich páničkov, oni sa len tvária, že sa im nechce.

KOMPLETNÁ ZÁBAVNÁ FOTOGALÉRIA ZO ZÁVODU TU

Za všetkých zúčastnených Pac a Haf      

Váš Tibeťák!