Jdi na obsah Jdi na menu

19.3.2011 Klubová výstava Mojmírovce

Klubová výstava - 19.3.2011 Mojmírovce

Dňa 19.3.2011 sa konala klubová výstava Klubu tibetskej dogy SPZ/SKJ/FCI v Mojmírovciach. Posuzovala pani Karin Acker (D).

Generálny partner výstavy firma Husse 

      Dalou des Monts Emerveilles - BOB

Po dlhej zime je jar netrpezlivo očakávané obdobie a s ním prichádza aj čas na našu jarnú Klubovú výstavu. Po tretíkrát sme sa zišli v areáli Kaštieľa v Mojmírovciach pri Nitre, pre jej vhodnú polohu, dobré služby a krásne prostredie. Teraz sme veru boli radi, že môžeme využiť pomerne veľkú uzavretú miestnosť bývalej koniarne Kaštieľa, pretože predchádzajúce dni priniesli so sebou dážď a aj keď samotný deň výstavy bol našťastie bez kvapiek, rozmočená pôda by nebola ideálna pre našu aktivitu. Psíkom by sa možno mäkučké podložie páčilo, no určite by nikomu neprospelo k dobrej nálade a výzoru.

Poháre pre každého   DON DAGSI DZONG Diabelski usmiech DON DAGSI DZONG Diabelski usmiechArtos Vietor z Tibetu Psy - trieda mladých

Výstavu zahájil pán Kosiba privítaním všetkých účastníkov a odovzdal slovo predsedovi pánovi Vidrovi, ktorý sa zhostil milej povinnosti odovzdať získané tituly Klubového šampióna za rok 2010 psíkovi CH. Jowo Gangkar majiteľky pani Jany Tesákovej, sučke Arissa Rinchen Hodejov majiteľky pani Henriety Hukovej  a titul Klubového víťaza mladých za rok 2010 psíkovi JCH. Lhargo Gangkar majiteľa pána MUDr. Františka Cisarika. Srdečne gratulujeme psíkom aj ich majiteľom a prajeme ešte veľa výstavných úspechov!

Artos Vietor z Tibetu a Mingyar Gangkar   Lhargo Gangkar CACtrieda stredná - Lhargo Gangkar V1, CAC Aron Gerrulata Dayanchan des Monts Emerveilles

Prihlásených bolo 41 jedincov, zúčastnilo sa 38, z toho 17 psov a 21 sučiek a každý si domov odniesol niečo na pamiatku - pohár nebo medailu. Pozvanie posudzovať prijala pani Karin Acker z Nemecka – dlhoročná a skúsená posudzovateľka tibetských plemien, ktorá sa všetkým psíkom precízne venovala, jej hodnotenia boli podrobné a pomerne rozsiahle. Milou pozornosťou od nej boli dve malé tibetské sošky drakov venované víťazom najvyšším. Teší nás, že celá výstava prebiehala v pokojnej atmosfére, aj keď podmienky v miestnosti boli trochu stiesnené, no určite lepšie, ako na podmočenom trávniku vonku, čo by bolo pre všetkých oveľa náročnejšie.

   psy - trieda otvorená  Dayanchan des Monts Emerveilles a Kangri Gangkar   Forkys Gangkar  psy - trieda víťazov   psy - trieda veteránov  

Podrobné výsledky výstavy nájdete v povýstavnom katalógu. Srdečne gratulujeme víťazom, ktorí získali tieto najvyššie ocenenia: Psi - trieda mladých - ARTOS Vietor z Tibetu - V1, CAJC, KLUBOVÝ VÍŤAZ MLADÝCH 2011;  trieda stredná -  LHARGO Gangkar V1, CAC;   trieda otvorená - DAYANCHAN Des Monts Emerveilles V1, CAC;  trieda víťazov - DALOU des Monts Emerveilles V1, CAC, KLUBOVÝ VÍŤAZ 2011, BOB;  trieda veteránov - DZONG Pen Gangkar V1, NAJLEPŠÍ VETERÁN .  Sučky - trieda mladých - Nandari´s JANIMAH V1, CAJC, KLUBOVÝ VÍŤAZ MLADÝCH 2011;  trieda stredná - LAKSHIMI Gangkar V1, CAC, KLUBOVÝ VÍŤAZ 2011; trieda otvorená - ASIE Tibetan Moravia V1, CAC;   trieda víťazov - AIRA Saga-Dava V1, CAC; V súťaži o najkrajší pár psov 1. miesto získal pár - Djego od Křemílka + Rinchen a najkrajšou chovateľskou skupinou sa stali tibetské dogy chovateľskej stanice Gangkar.

Dzong Pen Gangkar   Najkrajší párNajkrajšia chovateľská skupina

Veľmi pekne ďakujeme aj všetkým tým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o náročnú prípravu,  organizáciu a hladký priebeh výstavy. Tieto činnosti sú vykonávané z vlastnej vôle, vo voľnom čase a bez nároku na odmenu. Veľké poďakovanie patrí štedrým sponzorom, ktorí prispeli  k pekným cenám v podobe krmiva pre psíkov – hlavný sponzor výstavy firma KRMIVO, s.r.o. – dovozca vysokokvalitných švédskych krmív pre psov a mačky značky HUSSE ( www.husse.com ) a originálu  krásneho obrazu od pána Jozefa Anovčina.

Ariel Vietor z Tibetu   Brittany Vládce noci GRANDE AMITHABE Diabelski Usmiech

V budúcnosti radi privítame, ak sa do prípravy, organizácie a priebehu výstav, ako aj do získavania sponzorov zapoja ďalší dobrovoľníci z radov členov klubu. Nevyhnutné činnosti ako tlmočenie zahraničných posudzovateľov, funkcie vedúceho kruhu a zapisovateľa z iného prostredia ako klubového sú pre klub finančne nákladné. Veríme, že väčšou aktivitou všetkých členov našu klubovú činnosť obohatíme a zlepšíme.

Alena Vrbovská

GRANDE AMITHABE Diabelski Usmiech suky - trieda mladýchsuky - trieda mladých

A ešte krátky postreh nášho verného tibeťáka:

Ahojte kamaráti,

konečne mám povolené pridať aj ja pár slov. Isto sa pamätáte, aký problém s prokrastináciou som si vyrobil naposledy? No, nebolo mi všetko jedno. Poslúchal som, ako mi len moja storočiami cibrená povaha tibetskej dogy dovoľovala, skoro úplne na osemdesiat percent. Ja viem, vlčiak zo mňa nikdy nebude, ale snažil som sa. Napríklad, vždy pred povelom stoj, som sa najprv dobre poobzeral, prečože treba vlastne zastať. Mám predsa hlavu a v nej mozog presne na to, aby som ho používal, no nie? Najľahšia vec je nerozmýšľať a na slovo poslúchať, to by som ale už nebol ja.  Kamaráti, radím Vám dobre, nikdy nezabúdajte, odkiaľ pochádzate. V strednej Európe sú na nás kladené síce trochu iné požiadavky ako v rodnom Tibete, no pri troche „chochmesu“, ako sa hovorí, ide spojiť aj nespojiteľné.  Snažte sa preto vyzerať milo, väčšinou poslúchnite svojho šéfa, ale ostaňte verní aj svojim predkom a nezabúdajte samostatne myslieť. Najmä vo chvíľach pracovného nasadenia, teda v polohe ležmo, so zavretými očami, nastraženými hoci ovisnutými ušami a vylešteným nosom. Druhé oči na stopkách a v strehu, jasné? Vtedy sa na nás našťastie plne spoliehajú a dôverujú nám aj našim vrodeným schopnostiam. Potom Vám prejde aj tá trocha samostatného myslenia v nevhodnej chvíli. Že sa mi chce pospinkať si práve vo výstavnom kruhu? Alebo sa v ňom labužnícky rozvaliť? Prípadne vďačne podávať obe labky rozhodkyni počas posudzovania? No je tam toho! Veď život je taký krásny, treba si ho užívať plnými dúškami a nezanedbávať svoje potreby v každučkom okamihu. Ja sa napríklad veľmi snažím, keď kráčam pri nohe. No viem okamžite zmeniť smer, ak zacítim životne dôležitý pach, ktorý musím preskúmať. Výcvik, nevýcvik, povel, nepovel, prehľad musím mať!

BODHISATTVA Dharmapala   suky - trieda otvorená  suky - trieda otvorená   Jomo Gangkar  suky - trieda víťazov

Tak, kamaráti, dúfam, že ste sa pobavili, výstavu si dokonale užili, lebo teraz prichádza čas výmeny zimných kožuchov za letné a ja toto obdobie fakt nemám rád. Stále mi niečo padá, trochu to svrbí, neustále ma češú. Nemá niekto nápad, ako ho vymeniť zo dňa na deň a naraz? Dajte mi vedieť.

Na jeseň sa na Vás opäť teší

Váš tibeťák

Ďakujem veľmi pekne za fotky od pani Aleny Vrbovskej a pani Ing. Anity Malákovej.

   Koniareňpohare BOB - Dalou des Monts Emerveilles   Artos Vietor z Tibetu  Chang Po Barnali   Mingyar Gangkar   Forkys Gangkar   Dzong Pen Gangkar  Hannah Nan Šan   Brittany Vládce noci Grande Amitabhe Diabelski Usmiech   Nandari´s Janimah  Rinchen   Agie Gerrulata   Amira Rinchen Hodejov   Amy Gerrulata  Asie Tibetan Moravia   Aira Saga-Dava   Gokarmo Sundari   Jomo Gangkar  Suky trieda otvorená Nandari´s Janimah Mingyar Gangkar

Povýstavný katalog - KV Mojmírovce 2011

Posudzovateľ: Karin Acker (D)

PSI

trieda šteniat:

DON DAGSI DZONG Diabelski usmiech

VEĽMI NÁDEJNÁ

 

 

Otec: Dzong Pen Gangkar 

Chovateľ: Olejarczyk Justyna

 

Matka: Aika Ra-mi Olomouc

Majiteľ: Mišurcová Petra

Tseepo LOBSANG TO GANGKAR

neúčasť

 

 

Otec: Raja of Saras

Chovateľ: Pebsen Krista a Korjus Indrek

 

Matka: Haryana Tseepo Gangkar

Majiteľ: Hudcovicová Martina, PhD.

trieda mladých: 

ARTOS Vietor z Tibetu

VÝBORNÁ 1, CAJC, KLUBOVÝ VÍŤAZ MLADÝCH 2011

 

Otec: Dayanchan des Monts Emerveilles

Chovateľ: Borkovič Jaroslav

 

Matka: Arwen Ransi Nas Tibet

Majiteľ: Borkovič Jaroslav

MINGYAR Gangkar

VÝBORNÁ 2

 

 

Otec: Dalou des Monts Emerveilles

Chovateľ: Hudcovicová Martina

 

Matka: Hope Gangkar

Majiteľ: Sameková Marína

CHANG-PO Barnali

VÝBORNÁ 3

 

 

Otec: Dzong Pen Gangkar

Chovateľ: Jaroszewska Monika

 

Matka: Indrani Cor Forte

Majiteľ: Jedlička Robert, Ing.

DAGGO Nos Miu

VÝBORNÁ 4

 

 

Otec: Chenporewa Griva Gorbi of Nos Miu

Chovateľ: Janulík Petr

 

Matka: Chenporewa Free Felicita to Nos Miu

Majiteľ: Svobodová Lucie

DJEGO Od Křemílka

VÝBORNÁ

 

 

Otec: Bill-board Z Kaskay

Chovateľ: Beranová Helena

 

Matka: Bo-sa Songcan Gämpo

Majiteľ: Huková Henrieta

ASLAN Vietor z Tibetu

VEĽMI DOBRÁ

 

 

Otec: Dayanchan des Monts Emerveilles

Chovateľ: Borkovič Jaroslav

 

Matka: Arwen Ransi Nas Tibet

Majiteľ: Turčanová Adriana

BORG Re-Hla

neúčasť

 

 

Otec: Tiawei  Yuanyuan

Chovateľ: Hlavatý René

 

Matka: Badua Grags-pa

Majiteľ: Gatial Milan

trieda stredná: 

LHARGO Gangkar

VÝBORNÁ 1, CAC

 

 

Otec: Ali Günga Nima

Chovateľ: Hudcovicová Martina

 

Matka: Golan Gansu Gangkar

Majiteľ: Ševčíková Pavlína

trieda otvorená: 

DAYANCHAN Des Monts Emerveilles

VÝBORNÁ 1, CAC

 

 

Otec: Enagu De Dzogtchen

Chovateľ: Renier Idiana

 

Matka: Tilopa Des Khyi Du Bout Du Monde

Majiteľ: Schramko Ľuboš, Ing.

KANGRI Gangkar

VÝBORNÁ 2, r.CAC

 

 

Otec: Dagpa Gangkar

Chovateľ: Hudcovicová Martina

 

Matka: Atisha du Domaine de Toundra

Majiteľ: Tesáková Jana 

ARON Gerrulata

VEĽMI DOBRÁ 3

 

 

Otec: Samantabharda´s Namgyal Senge

Chovateľ: Vidra Jaroslav

 

Matka: Ezrea Nan-Šan

Majiteľ: Broszová Mária

BATHANG Arhat Gonpo

VEĽMI DOBRÁ 4

 

 

Otec: Dzong Pen Gangkar

Chovateľ: Habrová Ivana

 

Matka: Dscho-Ka-Ta-Ya Altan Corgo

Majiteľ: manž. Pokojovi

FOBOS Nan-Šan 

bez hodnotenia  

 

 

Otec: Shang-Hai´s Dzongo Narpo Ransi  

Chovateľ: Čaňová Marcela 

 

Matka: Azrea Nan Šan 

Majiteľ: Lacková Viera 

trieda víťazov: 

DALOU des Monts Emerveilles

VÝBORNÁ 1, CAC, KLUBOVÝ VÍŤAZ 2011, BOB

 

Otec: Enagu De Dzogtchen 

Chovateľ: Renier Idiana

 

Matka: Tilopa Des Khyi Du Bout Du Monde

Majiteľ: Ing. Maláková Anita

FORKYS Gangkar 

VEĽMI DOBRÁ 2  

 

 

Otec: Aram Od Mělcu Tibetu 

Chovateľ: Hudcovicová Martina 

 

Matka: Asia Gangkar 

Majiteľ: Chmelík Peter 

JOWO Gangkar

bez hodnotenia  

 

 

Otec: Godan Khan Gangkar

Chovateľ: Hudcovicová Martina  

 

Matka: Atisha du Domaine de Toundra    

Majiteľ: Tesák Miloš

trieda veteránov:

DZONG Pen Gangkar

VÝBORNÁ 1, NAJLEPŠÍ VETERÁN

 

Otec: Falco Strážce z Tibetu 

Chovateľ: Hudcovicová Martina  

 

Matka: Asia Gangkar  

Majiteľ: Hudcovicová Martina  

SUČKY 

trieda šteniat:

HANNACH Nan-šan 

VEĽMI NÁDEJNÁ  

 

 

Otec: Daisho Nan-šan

Chovateľ: Čaňová Marcela

 

Matka: Chenporewa Dalai Dewan Nan-šan

Majiteľ:  Maláková Anita, Ing.

trieda mladých:

 

Nandari´s JANIMAH

VÝBORNÁ 1, CAJC, KLUBOVÝ VÍŤAZ MLADÝCH 2011 

 

Otec: Dagpa Gangkar 

Chovateľ: Lenartz Andrea 

 

Matka: Vhaya Dzingha van Altnaharra 

Majiteľ: Rusnák Tomáš 

RINCHEN 

VÝBORNÁ 2, r.CAC  

 

 

Otec: Rishiwa Feng Shui 

Chovateľ: Mikiver Monika 

 

Matka: Ayyangadoo Bo-Chi-Charity 

Majiteľ: Huková Henrieta 

BRITTANY Vládce noci

VEĽMI DOBRÁ 3  

 

 

Otec: Shang Hai Dzongo Narpo Ransi 

Chovateľ: Ing. Adámková Lenka 

 

Matka: Aira Saga-Dava 

Majiteľ: Ing. Adámková Lenka 

ARIEL Vietor z Tibetu 

VEĽMI DOBRÁ 4  

 

 

Otec: Dayanchan des Monts Emerveilles 

Chovateľ: Borkovič Jaroslav 

 

Matka: Arwen Ransi Nas Tibet 

Majiteľ: Kintlerová Ulrika 

GRANDE AMITHABE Diabelski Usmiech

VEĽMI DOBRÁ   

 

 

Otec: Dzong Pen Gangkar 

Chovateľ: Olejarczyk Justyna 

 

Matka: Aika Ra-MI Olomouc 

Majiteľ: Bandík Štefan

trieda stredná:

LAKSHIMI Gangkar

VÝBORNÁ 1, CAC, KLUBOVÝ VÍŤAZ 2011

 

Otec: Ali Günga Nima´s

Chovateľ: Hudcovicová Martina

 

Matka: Golan Gansu Gangkar

Majiteľ: Gieciová Naďa, Mgr.

LASYA Gangkar

VÝBORNÁ 2, r.CAC

 

 

Otec: Ali Günga Nima´s

Chovateľ: Hudcovicová Martina

 

Matka: Golan Gansu Gangkar

Majiteľ: Ševčíková Pavlína

BODHISATTVA Dharmapala

VEĽMI DOBRÁ 3

 

 

Otec: Shang-Hai Dzongo Narpo Ransi

Chovateľ: Jirgalovi Petr a Iveta

 

Matka: Falanga z Kopřivového dvora

Majiteľ: Anovčin Jozef

trieda otvorená:

ASIE Tibetan Moravia

VÝBORNÁ 1, CAC

 

 

Otec: Eschu od Rumcajse a Manky

Chovateľ: Lerch Jiří 

 

Matka: Andy Sogcän Gampo 

Majiteľ: Sofka Stanislav 

AMY Gerrulata 

VÝBORNÁ 2, r.CAC  

 

 

Otec: Samantabhadra´s Namgyal Senge  

Chovateľ: Vidra Jaroslav 

 

Matka: Ezrea Nan-Šan 

Majiteľ: Vidra Jaroslav 

AMIRA Rinchen Hodejov

VÝBORNÁ 3

 

 

Otec: Klark z Čuňovského lesa

Chovateľ: Ing. Jakub Vincent

 

Matka: Dharma Pema Narpo Ransi

Majiteľ: Daduľáková Iveta

ARWEN Ransi nas Tibet

VÝBORNÁ 4

 

 

Otec: Altan-Corgo Cängpo-Norpu

Chovateľ: Blaha Jaroslav  

 

Matka: Fuji Asia Gangkar

Majiteľ: Borkovič Jaroslav

KHYI MO Gangkar 

VÝBORNÁ 

 

 

Otec: Dagpa Gangkar

Chovateľ: Hudcovicová Martina 

 

Matka: Atisha du Domaine de Toundra 

Majiteľ: Michalka Alojz, Ing.

AKABA Rinchen Hodejov 

VÝBORNÁ  

 

 

Otec: Klark z Čuňovského lesa 

Chovateľ: Ing. Jakub Vincent 

 

Matka: Dharma Pema Narpo Ransi 

Majiteľ: Turčanová Adriana 

AGIE Gerrulata

VÝBORNÁ

 

 

Otec: Samantabhadra´s Namgyal Senge

Chovateľ: Vidra Jaroslav

 

Matka: Ezrea Nan-Šan  

Majiteľ: Vidra Jaroslav 

BARBA Darge Gonchen

VEĽMI DOBRÁ

 

 

Otec: Cchogjal Altan Corgo

Chovateľ: Iro Roman

 

Matka: Anya-Boldie Basha Evika

Majiteľ: Vojtaššák Dalibor

KAILA DEKYI Gangkar

bez hodnotenia

 

 

Otec: Dagpa Gangkar 

Chovateľ: Hudcovicová Martina

 

Matka: Atisha du Domaine de Toundra

Majiteľ: Tylová Monika + Hudcovicová Martina

JANGMU MOYA Gangkar

neúčasť

 

 

Otec: Godan Khan Gangkar 

Chovateľ: Hudcovicová Martina

 

Matka: Atisha du Domaine de Toundra

Majiteľ: Hodová Petra+Hudcovicová Martina, PhD

trieda víťazov:

AIRA Saga-Dava

VÝBORNÁ 1, CAC

 

Otec: Falco Strážce z Tibetu

Chovateľ: Pomejová Jana

 

Matka: Jin Strážce z Tibetu

Majiteľ: Ing. Adámková Lenka

JOMO Gangkar

VÝBORNÁ 2, r.CAC

 

 

Otec: Godan Khan Gangkar

Chovateľ: Hudcovicová Martina

 

Matka: Atisha du Domaine de Toundra

Majiteľ: Jamborovi Vita a Slavomír

GOKARMO Sundari

VÝBORNÁ 3

 

 

Otec: Cambu Sundari

Chovateľ: Bendová Jarmila

 

Matka: Bangha Sundari

Majiteľ: Plecitá Věra + Bendová Jarmila

 

Súťaž o najkrajší pár psov:  

1.

Djego od Křemílka + Rinchen - 1.miesto

 

maj. Huková Henrieta

Súťaž o najkrajšiu chovateľskú skupinu:

1.

GANGKAR - chovateľ Hudcovicová Martina - 1.miesto