Jdi na obsah Jdi na menu

18.9.2010 Klubové dni Trusalová

Na dni 18.-19. septembra 2010 Klub tibetskej dogy pripravil dvojdňovú akciu s bohatým programom v priestoroch rekreačného zariadenia Trusalová pri Martine.

      

Druhé Klubové dni so Špeciálnou výstavou Klubu tibetskej dogy boli naplánované na tretí septembrový víkend v horskom rekreačnom zariadení Trusalová pri Martine. Snáď všetko okrem počasia sa dá vopred pripraviť, preto vždy s napätím očakávame, čo nám tento dôležitý, ale vrtkavý činiteľ prinesie. K našej veľkej radosti sa sobota ukazovala nádejne, a tak sme verili, že po celý víkend nám bude obloha priať, čo sa napokon aj stalo.

              

Sobotné poobedie zahájil predseda Klubu pán Jaroslav Vidra privítaním všetkých účastníkov a  hneď aj odovzdal slovo veľmi skúsenej vystavovateľke a cvičiteľke psov, slečne Jane Kadnárovej. Pripravila nám prednášku alebo skôr diskusiu v prírodnom prostredí priamo pred hotelom spojenú s praktickými ukážkami z oblasti výchovy, výcviku a predvádzania psíkov na výstavách. Vždy sa je čo učiť a hoci naše tibetky nie sú rodenými  psími manekýnmi pre výstavné móla, pri trpezlivom, dôslednom a najmä láskavom zaobchádzaní aj ony dokážu, že sa vedia pekne predviesť. Ako najdôležitejším sa ukazuje  vybudovanie si dobrého vzťahu so psíkom, potom je aj tibetka pre nás ochotná všeličo urobiť. Bolo krásne sledovať, ako sa náhodne vybrané psy ochotne cvičiteľke prispôsobili a priam ukážkovo sa predvádzali. Rozosmiali nás jej vlastné ridgebacky, ktoré sa podchvíľou chceli iniciatívne zapojiť do diania a použili na to rôzne metódy približovania sa spojené s tými najnevinnejšími psími úsmevmi. Ďakujeme za praktické a hodnotné rady, ktoré sa nám hneď na druhý deň vo výstavnom kruhu zišli.

        

Ďalšou časťou programu bola členská schôdza vedená podpredsedom Klubu pánom Jozefom Kosibom, na ktorej sme prerokovali všetky dôležité body z úspešného prvého roku fungovania Klubu tibetskej dogy. Podrobnosti nájdete v zápisnici zo schôdze. Záver dňa patril občerstveniu, bohatej večeri, skvelému čapovanému pivu a rozhovorom pri ohníku do neskorej noci.