Jdi na obsah Jdi na menu

20.7.2013 Výlet Brablo

V rámci aktuálneho hesla „Aj malý výlet je výlet“ sme sobotu 20.7.2013 venovali poznávaniu našej prírody a histórie v oblasti myjavskej pahorkatiny v miniatúrnej zostave troch psíkov a piatich dospelých.

Výhľad na Brezovu  

Že pán Murphy svoje zákony skoncipoval skutočne brilantne, a platia vždy a všade, sme sa presvedčili práve na Bradle. Napriek podrobnému monitoringu výskytu súbežných aktivít v regióne Brezová pod Bradlom sa dva dni pred výletom objavila na webovej stránke obce spevácka akcia celoslovenských rozmerov – Posolstvo piesní Slovensku a svetu k 1150. výročiu príchodu sv. Cyrila a Metoda. Akcia začínala o 12:00 na mnohých hradoch, kopcoch a významných miestach Slovenska, kde sa zišli rôzne zbory a svojim umením prispeli k oslavám významného výročia. Obavy z množstva návštevníkov a spevákov, nedostatku parkovacích miest alebo príliš teplého počasia sa však nenaplnili, a tak sme si užili pohodové chvíle na krásnom mieste.

Na Mohyle  

Výhľad z Mohyly bol skutočne nádherný, výborná dohľadnosť nám pomáhala identifikovať blízke aj ďaleké kopce, mestá a dedinky. Po jej obhliadke nasledovala krátka, veľmi príjemná prechádzka lesom ku skalnatému výbežku s roztomilým názvom Hrombaba. Rodné Košariská M.R. Štefánika vyzerali odtiaľ veľmi malebne. Zápisom vo vrcholovej knihe sme potvrdili náš „výkon“ a práve včas sa vrátili k Mohyle, kde spevácky zbor začínal svoje vystúpenie. Tibetky si dôstojne vypočuli krásny začiatok, našťastie sa vôbec nesnažili pridať a radšej sa láskyplne venovali obdivovateľom z radov návštevníkov. Asi jednoročné dievčatko zaujala Corinka natoľko, že necúvlo ani pri jej pohľade z očí do očí a ako správna tibetka, statočne vydržala aj podrobné skúmanie psieho jazyka. 

Ettan   Ty si pekný havo   Prečo máš tak dlhý jazyk?  Ty jsi milé dievčatko!   Usmievajte sa!

Po kultúre väčšinou prichádza prízemnejšia potreba občerstvenia, a tak sme naše kroky nasmerovali k neďalekej chate Bradlo s vidinou chladenej kofoly, nesfalšovaných bryndzových halušiek či povzbudivého rezňa. Tu sa prejavil ďalší z Murphyho celovesmírne platných zákonov: „ak už nečakáte žiadne prekvapenie, zaručene príde do pol minúty“. Ešte neveľmi skúsený mladučký tibeťák Ettan náhle prejavil rozhodnosť lovca a predvedúc zopár skvelých skokov ku klietke nič netušiacich brojlerov, spôsobil pravé slepačie zdesenie. Mladé kuriatka so zúfalým kotkodákaním tento adrenalínový zážitok ustáli, až na jedno nedisciplinované operenča, čo dalo prednosť slobode pred bezpečnou klietkou a zaplatilo za to svojim životom. Ettanko sa veľmi čudoval, prečo mu vzali jeho prvý skvelý úlovok, o ktorý sa postaral úplne sám a bez nápovedy. Našťastie majitelia chaty zobrali jeho akciu s nadhľadom a neodmietli nás obslúžiť.

Spevaci   Pamatna tabula  

Ak Vás naše zážitky pobavili, nabudúce neváhajte a pridajte sa, o prekvapenia sa nám, ako vždy, postará pán Murphy.

Zdravia Corinka, Ettanko a Cinduška s majiteľmi

Minizostava   A co ja?  Kde zmizol moj obed?   Košariska