Jdi na obsah Jdi na menu

29.9.2012 Klubové dni Trusalová

TIBEŤÁK CUP 

Moji milí tibeťáci, po veleúspechu úvodného Tibeťák CUPu 2011 som sa už nesmierne tešil na ten tohtoročný. Kým minulý rok som bol trochu v šoku, tento som už zhruba tušil, čo za „srandičky“ budú mňa a môjho pána asi čakať. Namáhal som si fantáziu s možnými disciplínami, trochu som aj trénoval. Dalo sa predpokladať, že sa minulé nebudú do bodky opakovať, očakával som záludné novinky a nemýlil som sa. Ale o tom až ďalej.

Malá Fatra   Trusalová

Samozrejme, v prvom rade sme v sobotu dorazili na horskú chatu v Trusalovej, kde nás už vítal Jožko Kosiba chlebom, burčiakom a výborným vlastnoručne nakladaným syrom. O chvíľu pribudli neskutočné trdelníky od pána Masaryka asi priamo z pece! Samozrejme, že ja som nič nedostal. Aj tak ma viac zaujímali moji starí a noví kamaráti. Patrí sa pozdraviť, oňuchať sa, pokývať chvostíkom, prípadne varovne zavrčať, ak je nováčik nezdvorilý. Slušnosť je slušnosť aj v psom svete.

Jožko Kosiba   Skalický trdelník

Poďme však k samotnému CUPu. Hoci názvy disciplín zneli pomerne nevinne, ich náročnosť určite stúpla.

Úvodná disciplína NOSENIE MILÁČIKA vôbec neznamenala ponosiť „Pramen zdraví z Posázaví“, ani že pes bude niečo nosiť majiteľovi, ale lapnúť tibeťáka vhodným spôsobom, odniesť ho z bodu A do bodu B, pričom ten (majiteľ nie) musí vykazovať znaky spokojnosti ba až pohody. No jasné, že som si to užíval, výhľad perfektný, námaha žiadna, aj mi zatlieskali. Niektorí síce zjavne trpeli (pes aj majiteľ), niektorí sa čudovali (najmä pes) a poniektorí sa trochu obávali (najmä ženy), ale zvládli to všetci!

Sema :-)   Leon

Druhá disciplína PANÁČKOVANIE tiež neznamenala to, čo som tvrdo trénoval a bolo mi to nanič. Predstavte si, bolo treba „kopnúť“ do seba panáka a potom ho aj odskákať na zemi. No jasne, že nie ja, mne pripravili onakvejšie trápenie. Kým môj majiteľ skákal ako kozliatko, musel som si sadnúť na zadok a tváriť sa, že vôbec, ale vôbec nevidím a necítim, čo predo mnou defiluje. Hrniec plný dobrôt – klobáska, krajec chleba a psie mňamky! Toto mi nabudúce nerobte, slinami som sa skoro zadusil. Niektorí kolegovia sa hrdo pozerali inam, niektorí vykazovali známky pohoršenia, iní záujmu, neuveríte, ale odolali všetci!

Eva - raz, dva, tri hop   Athosek

Tak toto bol len zahrievací úvod a až teraz nasledovala pravá steeplechase nežne nazvaná PREKÁŽKOVÁ DRÁHA a na čas! V tesnom závese za sebou nás čakala skočka, lavička, nepríjemný povrch a tunel. Nebudem Vás napínať, skočil som pekne, lavičku jednoducho obišiel, igelit elegantne preskočil a do tunela som len nakukol. Nepochválili ma, pretože tým pádom musel všetko urobiť za mňa môj majiteľ. Asi nebude večera. No čo už, trochu som závidel borcom, čo toto všetko zvládli bez zaváhania, ale trochu som sa uškŕňal, keď som mal nasledovníkov.

Dhangadi   Sema   Angie  Dagsík

Snažil som sa to napraviť v predposlednej disciplíne - SLALOME S KELÍMKOV VODY na lopáriku. Za týmto názvom sa dalo tušiť, že minuloročný beh medzi tyčkami bol iba takým úvodným tančekom a dnes to nebude ľahké. Vlnovkovite som sa presúval medzi tyčkami zarovno s nohami môjho pánička, vôbec som sa mu pod ne neplietol ako niektorí, no na psie slečny som nemal. Tie Vám bez problémov vlnili bokmi ako turecké tanečnice a ich majiteľky držali lopárik s vodou s istotou Jamieho Olivera. Koniec koncov to dennodenne doma trénujú!

Arwen   Barpa

A tak som si povedal, že všetko napravím v poslednej, pre mňa najľahšej disciplíne – BEHU DO CIEĽA. Môj zlatý pániček si na nohy navliekol akési plutvy (asi myslel, že to pôjde lepšie) a vyrazili sme. Napol som krk ako husky, zaprel sa do vodítka a plnou parou vpred. Myslím, že tie plutvy skôr zavadzali, lebo sa za mnou ozývalo: počkaj, stratil som plutvu, ako sa mám posúvať, kto toto vymyslel a podobne. Ja som sa snažil nahnať čas a asi som robil dobre, lebo všetci sa smiali a tlieskali mi. So širokým úsmevom a vyplazeným jazykom som prebehol záverečnou bránkou, nejako som dotiahol aj majiteľa a bolo!

Věrka s Airou   Bandhura

Za túto perfektnú zábavu vďačíme obetavej Lenke Adámkovej a jej tímu, pánovi Adámkovi, ktorý skvele a najmä vtipne pobádal súťažiacich v ich úsilí, miestami ich poľutoval, inokedy láskavo popohnal. Vyhral každý, kto sa dobre bavil a neváhal riskovať modriny, mokré nohy alebo účes od kaderníka v mene výbornej akcie! Nádherné ceny získali všetci, no a niektorí si pred spaním môžu navyše povedať – Vyhral/la som!

KOMPLETNÁ FOTOGALÉRIA ZO ZÁVODU TU

poradie súťažiaci meno tibeťáka do tunela vliezol čas v prekážkovej dráhe

kategória "Deti" 

1.   Mišurec Petr  Athos Amurat Chattang  tibeťák  1:44:6 

kategória "Ženy"   

1.  Beierle Petra  Bandhura Yamatsan  tibeťák  0:54:0 
2.  Körmendyová Anna  Ba-sha Vietor z Tibetu  tibeťák  0:54:1 
3.  Čilíková Eva  Crow-Cha-Ghata Sena Dharmapala  tibeťák  0:54:8 
4.  Mišurcová Petra  Don Dagsi Dzong Diabelski Usmiech  PANIČKA  0:57:8 
5.  Keletová Renata  Ettan Camalesh Dharmapala  PANIČKA  0:59:1 
6.  Vojtaššáková Eva  Barpa Darge Gonchen  PANIČKA  1:02:3 
7.  Beniaková Jana  Caesar Padmaraga Drizai  PANIČKA  1:04:5 
8.  Šustrová Květa  Angie Yamatsan  PANIČKA  1:06:7 
9.-10.  Sakačová Monika  Arwen Ransi nas Tibet  PANIČKA  1:26:2 
9.-10.  Švecová Věra  Aira Saga-Dava  PANIČKA  1:26:2 

kategória "Muži" 

1. Čálik Michal Makalu Gangkar tibeťák 0:43:0
2. Vojtaššák Dalibor Ramon Henriet´s Garden PÁN 0:55:1
3. Švec Petr Brittany Vládce noci tibeťák 0:58:2
4. Borkovič Jaroslav Bou-Bou Vietor z Tibetu PÁN 1:01:0
5. Masaryk Radoslav Ares Amurat Chattang tibeťák 1:02:2
6. Dubiel Andreas Amaruq-Chimo Dhangadi tibeťák 1:03:4