Jdi na obsah Jdi na menu

11.9.2021 Klubové dni Mošovce

V sobotu popoludní sme sa v rámci klubových dní vydali na výlet. Zvolili sme si 5km dlhú trasu v okolí rekreačného strediska Drienok. Celá partia majiteľov a tibeťákov sme sa s nadšením vybrali cez kopce,pasienky a popri potoku. Tibetky boli až natoĺko nadšené,že niektorí majitelia sme s nimi mali aj problém udržať tempo.

img_4848.jpg img_4852.jpg

V prvej časti prechádzky sme stretli stádo kráv,sprevádzané pastierskymi psami. Zaujalo aj dvojnožcov aj štvornožcov. Kým majitelia si kravy fotili,psi rozmyšlali,aké zábavné by bolo stádo ponaháňať. Ďalšiu zastávku sme si urobili kvôli spoločnej fotke.

img_4855.jpg img_4861.jpg

To sa už tibetkám až tak nepáčilo. Zase raz pózovať,však to bolo treba robiť na výstave. Ale aspoň sme si trochu oddýchli. Lebo tempo sa spomalovalo a jazyky psov predlžovali. Dokonca sme sa všetci tlačili k sebe a tak mali psíci možnosť kurizovať sučkám. Cesta pokračovala medzi stromami do kopca. Aj keď sme si mysleli,že cesta je len strohá, na kopci sme objavili jazdiareň s koňmi. Zbehli sme dole z kopca po kameňmi vysypanej ceste. Našlapovali sme po nich ako baletky. Ocitli sme sa na travnatých kopcoch zaliatych slnkom. Tu sme stretli motorkára,ktorý nam predviedol motocros.

img_4864.jpg img_4880.jpg img_4884.jpg img_4897.jpg

Slnko sa predvádzalo, a tak tibeťáci využili možnosť schladiť sa a doplnit pitný režim v potoku. Namočili sa len pekne decentne, aby sa náhodou nezamokryli viacej ako je potrebné. Po schladení sme sa vrátili do areálu a šup rokovať na schôdzu. Celý výlet sa niesol v dobrej nálade. Majitelia sa rozprávali,boli radi,že sa po roku opäť mohli stretnúť. Psi družne vykračovali,tiež radi,že idú spolu v takej veĺkej skupine.

img_4907.jpg img_4908.jpg img_4909.jpg img_4968.jpg